Контрола активности имаоца јавних овлашћења

 

У овом поступку регистратор надлежног органа испитује разлоге зашто овлашћена лица у имаоцима јавних овлашћења нису поступила у законски одређеном року за поступање на предмету.

 

Уколико нису оправдани разлози довели до кашњења (нпр. системска грешка), и регистатор затражи изјашњење, овлашћена лица у имаоцима јавних овлашћења су дужна да се изјасне на разлоге кашњења, након чега ће регистратор уважити разлоге или покренути прекршајни поступак у за то предвиђеном суду.

 

Регистатор НО има могућност да уколико се овлашћено лице не изјасни у одговарајућем року и без истог покрене прекршајни поступак.

 

Такође, ако процени да изјашњење није потребно, може да покрене прекршајни поступак.

 

 

Како покренути контролни поступак?

 

Регистратори у надлежном органу у оквиру модула за супервизију (преглед рокова извршења), имају могућност покретања поступка контроле ИЈО.

 

Унос броја предмета, претрага и означавање  одговарајућег предмета

 

Клик на тастер: Контрола ИЈО

 

 

Клик на тастер: Потврди

 

 

Након започињања, наставак обраде контролног поступка је могућ и преко модула «Извршите активности на чекању»

 

 

Клик на тастер: Обрада

 

Регистраторима у надлежном органу у оквиру модула за супервизију на сваком предмету је доступан индикатор (икона „око“), који показује да ли је на њему покренут контролни поступак. 

 

Ако је икона црвене боје, на предмету постоји контролни поступак.

 

Ако је икона плаве боје, на предмету не постоји контролни поступак.

 

Када регистратор покрене контролни поступак, предмет је видљив и доступан кроз све стандардне начине за претрагу предмета: Отворите постојећи предмет или Извршите активности на чекању.

 

 

Како приступити контролним поступцима које је покренула припадајућа (моја) организација?

 

Регистратори у надлежном органу у оквиру модула за супервизију (преглед рокова извршења), имају могућност увида у предмете које је покренула  њихова организација.

 

Клик на тастер „Прикажи напредне филтере

 

 

Избор опције: Моја организација

 

Клик на тастер: Претражи

 

 

Приказани су сви поступци у којима је покренут поступак контроле од стране припадајуће организације

 

 

Кликом на икону: Детаљи поступка контроле активности на предмету, приказани су сви поступци контроле ИЈО на предмету

 

 

Кликом на: Преглед,  отвара се преглед предмета са основним подацима о предмету: прегледом досијеа  у коме се садржани контролни поступци, као и документа комуникације (уколико је покренута).

 

 

У секцији „Документа“ приказана су документа организације која је контролисана, односно документа њиховог одговора, као и документа организације која је вршила контролу

 

Документ се може појединачно преузети, десним кликом на линк документа, или се могу преузети сва документа кликом на линк „преузми све

 

 

Како приступити контролним поступцима које је покренула друга организација над припадајућом (мојом) организацијом (и остварити увид у послата изјашњења)?

 

Регистратори у надлежном органу у оквиру модула за супервизију (преглед рокова извршења), имају могућност увида у предмете које је покренула  друга организација.

 

Клик на тастер „Прикажи напредне филтере

 

 

Избор опције: Друга организација

 

Клик на тастер: Претражи

 

 

Приказани су сви поступци над којима је покренут поступак контроле

 

 

Кликом на икону: Детаљи поступка контроле активности на предмету, приказани су контролни

 

Поступци покренути од стране друге организације

 

 

Кликом на:  Преглед отвара се преглед предмета са основним подацима о предмету: прегледом досијеа  у коме се садржани контролни поступци, као и документима комуникације (уколико је покренута)

 

 

У секцији Документа“ приказана су документа организације која је контролисана, односно документа њиховог одговора, као и документа организације која је вршила контролу

 

Документ се може појединачно преузети, десним кликом на линк документа, или се могу преузети сва документа кликом на линк „преузми све